diumenge, 30 de gener de 2011

VISITA PASTORAL: QUÈ VE A FER EL SR. BISBE?

   La setmana passada informàvem de la visita pastoral i aquesta setmana, tal com dèiem, tindrem el Sr. Bisbe entre nosaltres.

   Estarà quatre dies a Navarcles però no de manera permanent, perquè anirà i vindrà de Vic que no és gaire lluny. Només podrà fer-se càrrec d’algunes de les coses que fem.

   N’hi ha prou?

   Si la seva visita fos una auditoria hauria d’examinar minuciosament cadascuna de les activitats i hauria de menester molt de temps, però el qui ve és un Pare i Pastor i nosaltres el rebrem com el qui ve a encoratjar-nos i posar-se al costat nostre en les coses que portem entre mans.

   Abans de venir ja ens ha escrit dient el que pretenia en aquesta “visita pastoral” d’enguany. Diu que vol compartir amb nosaltres la Missa de les 11 del diumenge dia 30 de gener (en diu la “Missa estacional”), que abans de la Missa s’asseurà al confessionari per si algú vol fer amb ell la confessió i que, en acabar la Missa, donarà un accent especial a l’adoració al Santíssim sagrament. També ha dit que vol parlar amb la gent que composa la Junta parroquial per tenir una idea global del conjunt de les activitats de la parròquia, els catequistes i els professors de religió de les escoles.

   Nosaltres hem buscat alguns dels malalts que ell podrà visitar i el dimecres, com fem totes les setmanes, presidirà la Missa a la Residència dels avis.

   Potser pensareu que així no es podrà fer càrrec de totes les activitats i grups que hi ha a la parròquia. Ja he dit que no és un auditoria, sinó la visita d’un pastor. Per això a moltes de les activitats i grups no tindrà pas temps de veure’ls.

   Per la informació de la Junta Parroquial sabrà que hi ha un MIJAC amb més de cent nens i una vintena de monitors que es troben totes les setmanes; que tenim sis grups d’Estudi d’Evangeli i formació d’adults, que la catequesi es fa a nens i pares; que hi ha una colla de persones que ens ajuden en les celebracions religioses ajudant-nos a donar la comunió, en el cant, en les lectures i en la preparació de les coses necessàries per poder-les fer. Li explicarem que Càritas té diferents ramificacions, com són la distribució del menjar i la roba als necessitats, el servei de les grues i cadires de rodes i l’atenció individualitzada de les famílies en necessitat (molt sovint immigrants) i que això mobilitza més d’una vintena de persones. L’informarem de l’existència dos equips de visitadors: l’un per als malalts (que n’atén més de seixanta sense comptar els de la Residència) i altre per a la presó on, junt amb voluntaris d’altres pobles, es fan visites periòdiques. Veurà una església neta i ben adecentada perquè hi ha un bon grup de persones que netegen el temple, tenen cura de cadascun dels altars i de les flors. Sabrà que editem totes les setmanes un full que s’ha d’escriure, imprimir, ensobrar i repartir (això vol dir uns quants voluntaris) i que hi ha uns altres col·laboradors que porten la comptabilitat parroquial tant de la recollida del que s’aplega com de la complexa economia que ara es fa amb els nous sistemes informàtics. Encara fem altres activitats, com la pregària amb adoració al Santíssim el primer diumenge i la pregària de laudes i vespres un cop per setmana; participem com a parròquia a trobades arxiprestals junt amb gent d’altres pobles i en grups de formació (que es fan a Artés). A més hi ha dos patronats del poble dels quals formem part com a parròquia o com a Grup de Càritas.

   El nostre bisbe ha estat rector de parròquia i sap que una parròquia és una trama d’activitats, de grups i una porta oberta als pobres. Sabrà comprendre el que fem i el que ens falta.

   Per tot això li donem la benvinguda, perquè ell és qui fa d’enllaç entre nosaltres i el conjunt de l’església universal. Per això estem i hem d’estar en comunió amb ell.

Josep ESCÓS i SARSANEDAS
Article del full parroquial del Diumenge IV de durant l'Any
30 de gener de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No es publicarà cap comentari anònim o amb contingut ofensiu.